Page 158 - AIT0617_E-Paper
P. 158
BAR HOTEL RESTAURANT TECHNISCHER AUSBAU • TECHNICAL SOLUTIONS
TASTELAB
Für die Gestaltung des TasteLabs in Rothenburg ob der Tauber hat Martin Schroth den Vorgang des Kochens in Architektur übersetzt
For designing the Taste Lab in Rothenburg ob der Tauber, Martin Schroth translated the process of cooking into architecture
Das Herz des TasteLabs bildet die sogenannte Cooking Academy mit ihren zwei dynamisch geformten Kochinseln. • The heart of the Taste Lab is the so-called Cooking Academy with its two dynamically formed cooking islands.
In Rothenburg ob der Tauber produziert der Küchengeräte-Hersteller
Electrolux mo der ne Dampfgarer. Mit dem TasteLab entstand nun ein
modernes Besucherzentrum, in dem Kunden, Zulieferer und Partner
die Geräte ausprobieren können. Für die Gestal tung war der vor Ort
ansässige Architekt Martin Schroth verantwortlich. Seine Idee war es,
den Vorgang des Garens in Architektur zu übersetzen. Eine besondere
Herausforderung bildete dabei die Deckenge staltung, die gemeinsam
mit Knauf realisiert wurde. Hier stellt Schroth das Projekt vor.
Rothenburg ob der Tauber is where Electrolux, the manufacturer of
household appliances, is producing modern steam cookers. With
the Taste Lab, a modern visitor centre has now been added where
customers, suppliers and partners are able to try out the appliances.
The local architect Martin Schroth was responsible for the design. It
was his idea to translate the cooking process into architecture. A par-
ticular challenge was the design of the ceiling which was developed
together with Knauf. In the following, Schroth presents the project.
158 • AIT 6.2017